Logo small

Ik wil me inschrijven

  • Home
  • Express Yourself

Express Yourself biedt kinderen in de leeftijd van 7 tm 12 jaar de mogelijkheid om zichzelf (communicatief te uiten en/ of te ontwikkelen binnen een veilige en creactieve omgeving.

Toneelspelen doen kinderen eigenlijk al van nature.
Denk maar aan het spelen van ‘vadertje en moedertje’ Of op het plein, wanneer ze elkaar achterna zitten omdat ze piraatje spelen. En die prinsessenjurk zorgt ervoor dat de slaapkamer niet meer een slaapkamer is maar een heus kasteel!
Maar toneelspelen is niet alleen maar leuk maar ook nog eens heel goed voor de sociale vaardigheden en het zelfvertrouwen.Toneelspelen voor het vergroten van de sociale vaardigheden

Toneelspel is zeer geschikt om in te zetten bij het verbeteren van de sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. Het is niet voor niets dat veel methoden voor sociale vorming veelvuldig gebruik maken van toneelspel. Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen naarmate ze meer toneelspelen. Door situaties vanuit diverse rollen te benaderen leren kinderen zich op verschillende manieren te uiten en leren ze hun stem en lichaam op verschillende manieren in te zetten.
Door kinderen te laten inleven in verschillende rollen leren ze te denken vanuit iemand anders. Op deze manier leren kinderen meer begrip op te brengen voor andere meningen en mensen, zonder dat dit ten koste gaat van zichzelf.
En wat te denken van de vaardigheden om een presentatie te kunnen houden. Je kunt hierbij denken aan stemgebruik, je houding en een boodschap helder kunnen overbrengen. Allemaal vaardigheden die ze hun hele schoolcarrière, en zelfs in de rest van hun leven, van pas  komen.

 

Door wie, voor wie, waar, wanneer en kosten.

Door wie?
De lessen Express Yourself worden gegeven door Astrid Stiel.
Ze groeide ze op in het Westland en op haar 14e  wist ze het zeker: mensen vermaken, net als haar moeder, met een traan en een lach. Dát was wat ze wilde!
Na een aantal jaren gespeeld te hebben bij Theaterschool Koperen Kees, waar ze in verschillende producties te zien is geweest, besloot ze op haar 19e de stap te wagen en auditie te doen voor een jongerenvoorstelling van Toneelgroep Amsterdam.
Een succesvolle auditie resulteerde in de rol van Jacqueline in ‘Bad Angel’, welke een bewerking was van ‘Shakespeare’s Loves labour lost’ (bewerking door Esther Gerritsen). Na 5 weken gespeeld te hebben, in de Amsterdamse stadsschouwburg, begon Astrid met de acteursopleiding ‘Het Collectief’, tegenwoordig bekend als ‘De Acteursschool’.

Na drie jaar aan deze opleiding gestudeerd te hebben ontdekte Astrid dat ze steeds meer interesse kreeg in kleinkunst. Ze wilde graag auditie doen, maar was doodsbang dat ze dan moest gaan zingen.
In juni 2004 besloot Astrid, aangespoord door de woorden van Nelleke Zitman: “Geloof me, je hoeft bij je auditie echt niet te zingen”, de stap te wagen en auditie te gaan doen bij Theateropleiding Selma Susanna.
Ondanks het feit dat Astrid bladmuziek moest meenemen, een nummer ten gehore moest brengen en in een auditieklas zat met alleen maar zangers, is ze in 2009 aan deze opleiding afgestudeerd met haar zelfgeschreven one-woman-show: “Het komt zoals het komt”. Deze show heeft ze o.a. ook in het Engels op het ‘Act Festival’ in Bilbao (Spanje) gespeeld.

Daarna heeft Astrid op verschillende festivals opgetreden met haar eigen voorstelling ‘Ken je dat?’ in diverse theatervoorstellingen en tv programma’s gespeeld, voor uiteenlopende evenementenbureaus gewerkt, voice-overs opgenomen en geeft ze twee dagen in de week het vak “theater” aan de groepen 1 tm 5 op Basisschool Het Spectrum.

 

Voor wie?
De les Express Yourself is opgedeeld in drie groepen.
Iedere groep bestaat uit maximaal 16 kinderen.

  • Groep 1: Leeftijd   7 en 8 jaar
  • Groep 2: Leeftijd  9 en 10 jaar
  • Groep 3: Leeftijd  11 en 12 jaar

 

Waar?
De lessen gaan gehouden worden in het speellokaal van de Basisschool het Spectrum (Robert van t Hoffstraat 10 Rotterdam)

 

Wanneer?
De lessen vinden plaats op de woensdagmiddag. (tijdens schoolvakanties zijn er geen lessen)

Groep 1 van 14:00 tot 15:00  
Leeftijd 7 en 8 jaar

Groep 2 van 15:00 tot 16:00
Leeftijd 9 en 10 jaar

Groep 3 van 16:00 tot 17:00 
Leeftijd 11 en 12 jaar

 

Kosten?
€29,- per kind per maand

 

Mocht je na het lezen nog vragen hebben of zo enthousiast zijn dat je gelijk je zoon en/of dochter wilt opgegeven voor Express Yourself, neem dan contact op via het inschrijfformulier.

 

Logo Small