Ik wil geïnformeerd worden  • Home
  • Express Yourself

  De Wondere wereld die theater heet…

  Ontdek de wondere wereld van theater!
  Altijd al willen ervaren hoe leuk toneelspelen is?
  In deze cursus leer je je fantasie te gebruiken, samen met andere kinderen te spelen, verhalen te bedenken en nog zoveel meer!

  Express Yourself biedt kinderen in de leeftijd van 7 tm 12 jaar de mogelijkheid om zichzelf communicatief te uiten en/ of te ontwikkelen binnen een veilige en creactieve omgeving.

  Toneelspelen doen kinderen eigenlijk al van nature.
  Denk maar aan het spelen van ‘vadertje en moedertje’ Of op het plein, wanneer ze elkaar achterna zitten omdat ze piraatje spelen. En die prinsessenjurk zorgt ervoor dat de slaapkamer niet meer een slaapkamer is maar een heus kasteel!
  Maar toneelspelen is niet alleen maar leuk maar ook nog eens heel goed voor de sociale vaardigheden en het zelfvertrouwen.

  Toneelspelen voor het vergroten van de sociale vaardigheden

  Toneelspel is zeer geschikt om in te zetten bij het verbeteren van de sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. Het is niet voor niets dat veel methoden voor sociale vorming veelvuldig gebruik maken van toneelspel. Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen naarmate ze meer toneelspelen. Door situaties vanuit diverse rollen te benaderen leren kinderen zich op verschillende manieren te uiten en leren ze hun stem en lichaam op verschillende manieren in te zetten.
  Door kinderen te laten inleven in verschillende rollen leren ze te denken vanuit iemand anders. Op deze manier leren kinderen meer begrip op te brengen voor andere meningen en mensen, zonder dat dit ten koste gaat van zichzelf.
  En wat te denken van de vaardigheden om een presentatie te kunnen houden. Je kunt hierbij denken aan stemgebruik, je houding en een boodschap helder kunnen overbrengen. Allemaal vaardigheden die ze hun hele schoolcarrière, en zelfs in de rest van hun leven, van pas  komen.

  Showtime!

  Lichten uit, spot aan en actie!
  Hou je van zingen, dansen en toneelspelen? Bij musical les doe je het allemaal!
  Ben jij klaar om dansend dit zingende avontuur aan te gaan?

  Tijdens de cursus Showtime! maken de kinderen kennis met zingen, dansen en toneelspelen. Daarnaast staat plezier centraal en leren ze verschillende vaardigheden.
  Je kunt hierbij denken aan stemgebruik, je houding en een boodschap helder kunnen overbrengen. Allemaal vaardigheden die ze hun hele schoolcarrière, en zelfs in de rest van hun leven, van pas komen.

  Door wie, voor wie, waar, wanneer en kosten.

  Door wie?
  De lessen Express Yourself worden gegeven door Astrid Stiel.
  Ze groeide ze op in het Westland en op haar 14e  wist ze het zeker: mensen vermaken, net als haar moeder, met een traan en een lach. Dát was wat ze wilde!
  Na een aantal jaren gespeeld te hebben bij Theaterschool Koperen Kees, waar ze in verschillende producties te zien is geweest, besloot ze op haar 19e de stap te wagen en auditie te doen voor een jongerenvoorstelling van Toneelgroep Amsterdam.
  Een succesvolle auditie resulteerde in de rol van Jacqueline in ‘Bad Angel’, welke een bewerking was van ‘Shakespeare’s Loves labour lost’ (bewerking door Esther Gerritsen). Na 5 weken gespeeld te hebben, in de Amsterdamse stadsschouwburg, begon Astrid met de acteursopleiding ‘Het Collectief’, tegenwoordig bekend als ‘De Acteursschool’.

  Na drie jaar aan deze opleiding gestudeerd te hebben ontdekte Astrid dat ze steeds meer interesse kreeg in kleinkunst. Ze wilde graag auditie doen, maar was doodsbang dat ze dan moest gaan zingen.
  In juni 2004 besloot Astrid, aangespoord door de woorden van Nelleke Zitman: “Geloof me, je hoeft bij je auditie echt niet te zingen”, de stap te wagen en auditie te gaan doen bij Theateropleiding Selma Susanna.
  Ondanks het feit dat Astrid bladmuziek moest meenemen, een nummer ten gehore moest brengen en in een auditieklas zat met alleen maar zangers, is ze in 2009 aan deze opleiding afgestudeerd met haar zelfgeschreven one-woman-show: “Het komt zoals het komt”. Deze show heeft ze o.a. ook in het Engels op het ‘Act Festival’ in Bilbao (Spanje) gespeeld.

  Daarna heeft Astrid op verschillende festivals opgetreden met haar eigen voorstelling ‘Ken je dat?’ in diverse theatervoorstellingen en tv programma’s gespeeld, voor uiteenlopende evenementenbureaus gewerkt, voice-overs opgenomen en geeft ze twee dagen in de week het vak “theater” aan de groepen 1 tm 5 op Basisschool Het Spectrum.

   

  Voor wie?
  De lessen kunnen worden geboekt door Basisscholen en BSO’s.

   

  Mocht je na het lezen nog vragen hebben of zo enthousiast zijn dat je gelijk je zoon en/of dochter wil opgegeven voor Express Yourself, neem dan contact op via het reactieformulier.

   

  Logo Small